Bookcrossing

This is me, and my cat

During prototyping I discovered Bookcrossing. A fun initiative where people can share the books they have read or don't want. When they released their book in the wild they can keep track of the journey there book is making.

With a project like this comes lots of interaction and the way the website is designed at this moment the interaction isn't that clear for everyone. So this called for a redesign ! So this took a lot of sketching and testing, sketching and testing, sketching and testing, etc. With as a result a new design for a mobile application.

For this project I worked together with Kevin Dekker.

Mobile application design Styletile

Color scheme: #16a085, #f2c301

Klas Wit | Paperprototype 0.8 BookCrossing.com from Kayleigh Jonker on Vimeo.

By: Kayleigh Jonker en Kevin Dekker

Scenario's:

Scenario I
You found a book at the Elf Fantasy Fair. In the book you find a short description about Bookcrossing and your BCID code (123 - 543210). You want to let people know you found this book, how would you do that?

Scenario II
Half a year ago you released the book Guild Wars - Ghost of Ascalon. Now you are curious where your book is at this moment. How will you do this task?

Scenario III
You just finsished reading Eldest and want to share it with the rest of the world. What would you do?

Kevin&Kayleigh Prototyping from Kevin Dekker on Vimeo.

Dit is het verhaal van een meisje en een jongen. Het meisje heeft net haar boek uitgelezen en gebruikt de BookCrossing applicatie om een nieuw boek te vinden. We zijn al wat verder in de tijd en de route kan dan ook gemakkelijk gestuurd worden naar de bril. Ze weet alles wat ze weten moet. Dus zodra ze erachter komt dat nog iemand het boek wil halen, iemand die veel dichterbij is, weet ze dat ze moet gaan rennen.

We gebruiken veel afwisselende shots. Shots waarbij je de personen zelf ziet en shots vanuit de point of view van het meisje en de wereld die zij door haar bril ziet. Door spanning op te bouwen wordt er in de actie geknipt.

Organic User Interface: De 'bril' gebruikt realtime informatie die deze binnenkrijgt vanuit verschillende bronnen. In het filmpje is te zien dat GPS locaties worden gebruikt. Ook is er een link met het bookcrossing platform die meteen herkend welke boeken de gebruiker leuk vindt en deze informatie dan gebruikt om suggesties te doen over vrijgelaten boeken die de gebruiker misschien wilt lezen. De bril scant bij het opstarten eerst met welke gebruiker hij te maken heeft en of deze gebruiker gemachtigd is de bril te gebruiken (door middel van een ogenscan) Verder wordt herkend wanneer de 'current objective' van de gebruiker gevaar loopt. Bijvoorbeeld wanneer de tweede persoon in het filmpje ook afgaat op hetzelfde vrijgelaten boek. De bril weet dat de gebruiker zijn tempo moet versnellen om nog op tijd te zijn om het boek te kunnen claimen en daar wordt de gebruiker op getenteerd door opvallende tekst in het midden van het scherm.

Als de gebruiker er achter komt dat het boek al weg is zoekt de bril de locatie van het boek op en scant de 'mental state' van de derde persoon die het boek aan het lezen is. Gebaseerd op deze informatie kan de bril een goeie suggestie doen aan de gebruiker.

Kort samengevat bezit de bril dus veel algoritmes waarmee hij de gebruiker in veel situaties voorstellen kan doen wat de beste manier zou zijn om een bepaalde situatie te benaderen.